پروژه بهینهسازی انرژی و محیط زیست در بخش ساختمان یک پروژه بینالمللی است که با هدف بهینهسازی مصرف انرژی به صورت مشترک از سوی صندوق تسهیلات جهانی محیط زیست و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اجرایی میشود و در گام نخست دو ساختمان دولتی بزرگ داوطلب اجرای روشهای بهینهسازی مصرف انرژی شدند و بررسیها حاکی از کاهش قابل توجه مصرف انرژی در آنها شده است....
کارشناس اقتصاد انرژی و رئیس انجمن جامعه ایمن کشور گفت: مردم نباید نگران افزایش قیمت حامل های انرژی باشند. گام های اولیه ای مثل کارت انرژی وجود دارد که بدون افزایش قیمت حامل های انرژی برای کسانی که الگوی مصرف را رعایت می کنند یعنی نزدیک به ۷۰ درصد جامعه می توان وضعیت را خیلی بهتر از امروز چند پله بهبود و ارتقا داد.
به گفته کارشناسان تقریبا بیش از ۵۰ درصد انرژی کشور در بخش ساختمان، در بخش خانگی، در بخش اداری، در بخش تجاری و در بخش صنعت مصرف میشود. در این راستا وزارت نیرو نخستین قدم را برداشته و طبق آخرین اخبار به دنبال اخذ مجوز از شورای اقتصاد برای عایقبندی ساختمان ها است.
درحالی که تمرکز کشورهای پیشرفته روی کاهش شدت مصرف انرژی است، این شاخص در ایران روندی رو به رشد به خود گرفته و در بین دیگر کشورها از نظر کاهش شدت مصرف انرژی در انتهای لیست قرار دارد.
استخرج ارز دیجیتال مجاز نیازمند دریافت مجوز است، بنابراین برق مصرفی مراکزی که بدون مجوز در حال فعالیت هستند غیرمجاز است. منابع آگاه از تلاش ژاپن برای راه اندازی شبکه پرداخت مبتنی بر ارزهای دیجیتالی توسط ژاپن خبر دادند.
در حال حاضر ۱۷۰۰۰ مگاوات نیروگاه گازی در ایران وجود دارد که با نصب ۸۵۰۰ مگاوات واحد بخار جدید به نیروگاه سیکل ترکیبی تبدیل شده و به ظرفیت تولید نیروگاههای کشور افزوده خواهد شد. به این ترتیب بدون مصرف سوخت اضافی سالانه ۵۲ میلیارد کیلووات ساعت برق تولید خواهد شد.